Tomma tacos med Macha bönsås, 8 portioner, ca 20 min
Ingredienser: 16 st majstortillas , rapsolja, 4 msk olivolja, 2 msk pressad vitlök, 3 msk mald De Árbol chilifrukt, 1 burk La Costeña svart bönröra, 4 msk vatten, salt och peppar.
Instruktioner:
1. Rulla tomma tortillas och stek dem i vegetabilisk olja tills de fått färg och blivit frasiga. 2. Stek vitlök och den malda chilifrukten i varm olivolja tills de får en gyllenbrun färg. 3. Tillsätt vattnet och bönröran och rör om. Smaka av med salt och peppar. 4. Servera tacosen med bönröra, crème fraiche och ost.
Kryddig svarta bönor tacos*
Ingredienser: 1 mtsk vegetabilisk olja, 3 vitlöksklyftor, hackade, 1 kg svarta bönor, sköljda och avrunna, 3 mtsk cidervinäger, 1 ½ mtsk honung, 1 ½ mtsk rökt paprika, 1 ½ mtsk mald kummin
För guacamolen: 1 liten vitlöksklyfta, 2 mtsk grovhackad koriander, 1 grön chilli, skivad, 2 avocados, halverade och urkärnade, juice 1 lime. För salsan: 110g packet granatäpplefrön, 1 grön chilli, fintärnad, 1 liten vitlök, fintärnad, en liten handfull färsk koriander, hackad, servera med 8-12 majstortillas, chipotle eller annan hot sauce, gräddfil eller kokosnötsyoghurt.
Instruktioner: 1. I en stor stekpanna, hetta upp oljan och släng i vitlöken. Stek tills de är gyllenbruna, lägg sedan till bönorna. Häll i vinägern, honungen och kryddor tillsammans med 1 tsk eller mer av salt, efter smak. Koka tills varmt igenom, krossa lätt med en träslev, sätt sedan åt sidan.
2. Det bästa sättet att göra guacamole är med en molcajete, men du kan använda en mellanstor skål och en plattformad brödkavel istället. Krossa vitlöken, koriandern och chilin till en grov smet. Skopa in avocadon med lite salt och krossa grovt- du vill ha den med bitar i, inte slät. Pressa ner lime juicen och sätt åt sidan.
3. Blanda ner salsa ingredienserna i en liten skål. Hetta upp en grillstekpanna eller ångkokare och grilla eller ånga upp tortillasarna. Återupphetta bönmixen.
4. Ett serveringsförslag är att lägga 1-2 mtsk bönmix i en tortilla, Toppa med en stor sked guacamole och salsa, en skvätt hot sauce och en stor klick gräddfil eller yoghurt.
*Receptet är från bbcgoodfood.com
RealMexican tacos med nopales.
Snabb och enkelt att tillagat!
Ingredienser: majs tortillabröd, nopales, ost, tomater, koriander och lök. Salt och svartpeppar efter smak.
Serveras varma och redo att avnjutas!