Tostada är ännu en känd mexikansk maträtt. Den är gjord på krispiga majstortillas, fyllda med kyckling, ceviche, fisk, räkor och/eller bönor, täckt med färsk ost och salsa. Rätten är fantastiskt god och väldigt populär.
Kyckling Tostada (tostada de pollo)
Som ett tilltugg är en tostada lagom för en person, för en hel måltid kan du utgå ifrån 3 tostadas perperson.
Ingredienser (12 tostadas): tostadas (eller majstrotillas som du du måste steka i oljan), 400-500 g kokad och strimlad kyckling, 2 koppar uppvärmda refried svarta bönor, ½, lök, feta ost, salt, 1 strimlat salladshuvud (t ex isbergssallad), Salsa Mexicana, gräddfil, avokado.
Instruktioner: Ta en tostada, lägg på refried bönor och kyckling; sallad, gräddfil, en nypa lök, fetaost och avokado. Häll Salsa Mexicana över hela skapelsen.
Njut! :)
Tostadas med
tomater, sardiner och basilika
Ingredienser: 1
förpackning torkade tomater, 2
burkar konserverade sardiner, 6 tostadas, drygt
1 dl olivolja, peppar
och salt efter smak, hackad
basilika efter smak
Tillagning: Stöt
de torkade tomaterna tillsammans med olivolja i en mortel. Ta i
orden tligt och tills allting blandats väl. Smaka av med salt och
peppar. Bred tomatsåsen över en tostada och placera 2 till 3 sardine r på toppen. Garnera
med finhackad basilika.
Vegetariska
tostadas med quinoa och seviche av grönsaker (4 port.)
Ingredienser: 8 st tostadas, Drygt 1 dl sköljd och kokad quinoa, 1 gurka, 1 lök, 1 röd paprika, 4 mogna tomater, 3 serrano chilis, 1 avokado, 1 till 2 ananasskivor, Koriander och/eller pepparmynta efter smak, ½ dl apelsinjuice, ½ dl citronjuice, salt och peppar efter smak, olivolja
Tillagning: Skölj
quinoan väl och koka i 15 till 20 minuter (tills den blir
transparent). Låt svalna. Hacka
gurka, lök, chilis och tomater i kuber och blanda i en skål med
apelsinjuice, citronjuice, kryddor och olivolja. Låt marinera ett
tag för intensivare smaker. Blanda
grönsaker och quinoa och servera på tostada. Garnera
med ananas- och avokadoskivor. Tillsätt valfri El Yucateco het sås för extra
exotisk touche.
Tostadas med tonfisk
Som ett tilltugg är en tostada lagom för en person, för en hel måltid kan du utgå ifrån 3 tostadas perperson.
Ingredienser: tostadas (eller majstrotillas som du du måste steka i oljan), lök, salt, 1 strimlat salladshuvud (t ex isbergssallad), 1-2 tomater och 1 burk av tonfisk.
Instruktioner: Skär upp sallad, tomater och lök. Lägg sallad och tonfisk (från konservburk) på tostadan. Täck alltihop med tomater och lite lök. Njut!
Tostada med Nopales
Med mexikanska refried beans, kaktus nopal, grön sås/röd mexikansk sås, sallad, feta ost och creme fraiche.
Ingredienser: tostadas (eller majstrotillas som du du måste steka i oljan), bruna eller svarta bönröra, kaktus nopal, grön sås/röd mexikansk sås, sallad, feta ost och creme fraiche, salt om det behövs.
Instruktioner: Väldigt lätt. Ta tortillan och lägg alla ingredienserna över den. Njut av!