5400 Scoville enheter
Denna sås är en perfekt blandning av gul habanero chili och färska morötter, en rik källa på vitamin A och betakaroten
Kyckling med
aprikos- och habanerosås
Ingredienser: 2,25 dl aprikosmarmelad, 4 msk sojasås, 2 msk risvinäger, 1 tsk nyriven ingefära, 1 krossad vitlöksklyfta, 1 msk El Yucateco Caribbean Habanero Hot Sauce, 1 hel kyckling (delad i bitar).
Instruktioner (tillagningstid 1 h):
1.
Hetta upp marmeladen, när den har blivit flytande tillsätt soja,
ingefära, vitlök och El Yucateco Caribbean Habanero Hot Sauce och
tillaga på medelhög värme i ca 5 minuter under omrörning.
2.
Lägg kycklingen i en smörad ugnsform, täck kycklingen med sås och
tillaga utan lock på 200 grader i ungefär en timme eller tills
kycklingen är gyllene och genomstekt. Servera med ris.
Zucchini med Caribbean Habanero Sauce
Ingredienser:
6
zucchinis (skivade),
1,1 dl mjöl,
2 ägg (vispade),
Japanska
pankobrödsmulor,
Vegetabilisk olja,
2 msk El Yucateco Caribbean Habanero Sauce,
1,1 dl gräddfil,
1,1 dl majonnäs,
2 tsk färsk
oregano,
2 tsk senap (helst en stark
variant), salt, peppar.
Instruktioner:
1.
Hetta upp oljan.
2.
Doppa zucchinin i mjöl och skaka av överflödet. Doppa därefter i
de uppvispade äggen och täck sedan med japanska
pankobrödsmulor.
3. Stek zucchiniskivorna i het olja. Låt
torka på hushållspapper efteråt.
4. Blanda El Yucateco
Caribbean Habanero Sauce, gräddfil, majonnäs, oregano, senap, salt
och peppar.
5. Servera den stekta zucchinin tillsammans med
Habanerosåsen.
Gurksallad med habanerodressing, 4 portioner, ca. 10 min
Ingredienser: 5 stora gurkor, 2 skivade rödlökar, 4 msk äppelvinäger, 1 tsk senap, 1 tsk salt, ¼ tsk peppar, 2 tsk El Yucateco Caribbean Habanero Hot Sauce, 1,7 dl olivolja, 1 ½ tsk torkad oregano.
Instruktioner:
1) Skala gurkorna och dela på hälften. Avlägsna fröna med hjälp av en sked och strimla sedan gurkorna. 2) Blanda vinäger, senap, salt, peppar och habanerosåsen noggrant. Häll i lite olja i taget. 3) Blanda gurka och rödlök. Häll över dressingen och toppa med oregano.
Oliver med habanero
Ingredienser:
4,7
dl blandade oliver, 1 msk olivolja, 1 msk citronsaft, 1 tsk rivet
apelsinskal, 1 msk Worcestersås, 1 tsk El Yucateco Caribbean Habanero chilisås.
Instruktioner:
Kombinera
olivolja, citronsaft, rivet apelsinskal, Worcestersås och chilisås,
blanda väl. Dekorera med oliver och servera.