9000 Scoville enheter
Grön Habanero Hot Sauce är gjord med ytterligare ett av våra klassiska recept. Den består av färsk grön habanero chili, vitlök och utsökta kryddor som smälter samman i ännu en smakfull sås
Tacos på anka med grön sås, 4 portioner, ca 30 min
½ kg confiterad anka, 1 hackad gul lök, 2 finhackade vitlöksklyftor, 2 hackade gröna paprikor, 2 msk grön habanerosås ”El Yucateco” , 2,25 dl hackad ananas, 4 msk hackad koriander, 1,1 dl skivad rödlök, salt och peppar efter smak, tortillas till servering.
Instruktioner: 1. Värm den confiterade ankan i ett stekjärn med dess egna fett. Tillsätt sedan gul lök, vitlök, paprika och grön sås ”El Yucateco”. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka i 15 minuter. Rör sedan i ananas och koriander.
3. Värm tortillas, lägg på ankan och vik ihop så att de får den rätta formen. Lägg dem över den skivade rödlöken. Häll sedan över mer grön sås ”El Yucateco”.
Fläskkotletter
med koriander
Ingredienser: 1
msk olivolja, 4 fläskkotletter (ca 2 cm tjocka), 1 stor hackad lök,
1 msk grön habanerosås (El Yucateco), 2 vitlöksklyftor, 450
g
hackade tomater, 1msk salt, ¼ tsk peppar, 4,7 dl hackad koriander.
Instruktioner: Hetta
upp olja och stek kotletterna på båda sidor, omkring 8 minuter per
sida. Fräs löken i samma olja som användes till köttet tills
löken blivit genomskinlig, tillsätt vitlök, tomater, salt, peppar
och koriander och tillaga allting i 5 minuter. Tillsätt 1,2 dl
vatten och finfördela i mixer. Placera köttet i pannan återigen,
tillsammans med såsen och hetta upp. Servera med spenatsallad,
avokado, rödlök, olivolja och vinäger.
Gurk-och dillfingrar
med habanero
Ingredienser: 3
rivna gurkor, 1,8 dl majonnäs, 2 msk hackad dill, 1 tsk El Yucateco grön habanerosås, 10 skivor vitt bröd utan kanter (delade på
hälften), salt och peppar efter smak.
Instruktioner:
Blanda gurka och majonnäs, dill och grön habanerosås. Smaksätt
med salt och peppar. Kyl i kylskåp i minst 30 minuter. Bred
blandningen på båda brödskivor och lägg ihop dem – klart!
Kaktus och äggsoppa (3 personer)
Ingredienser: 1 liter kycklingbuljong, 2-3 ägg, kaktus
(mängden beror på om du vill ha en trögflytande eller mer rinnig
soppa), avokado, salt
och peppar, grön habanerosås El Yucateco
Instruktioner:
1)
Gör kycklingbuljongen som vanligt, tillsätt sedan kaktus och koka i
5-6 minuter. 2) Tillsätt äggen i den heta buljongen, smaka av
med salt och peppar.
3) Vid servering, garnera med bitar av
avokado. Passar även bra med några droppar grön habanerosås.
Het Mexikansk Mojito
Ingredienser: grön Habanerosalsa (El
Yucateco) efter smak, 15 g pepparmint, 45 ml Jimador Blanco tequila,
15 g citronskivor, 120 ml mineralvatten, socker, is. Använd ett
stort glas (highball).
Instruktioner: Fukta glasets kant med
Grön Habanerosås och doppa i socker. Tillsätt citronskivor och
socker i glaset och krossa tills du har lite citronjuice. Tillsätt
färska myntablad och krossa blandningen igen. Tillsätt isen och
häll i tequilan och lite grön habanerosås. Fyll upp resten av
glaset med mineralvatten. Blanda väl tills allt socker löst sig.
Garnera med färska myntablad,njut!