11,600 Scoville enheter, eXXXXtra heta
Vi räddade detta recept från forntida Maya civilisationens kulinariska traditioner, därav namnet " Kutbil (krossad chili - på Maya språket)
Gräddsoppa med svarta Habanero bönor
Portioner: 4, tillagningstid: 15 minuter
Ingredienser: 4,5 dl hela svarta bönor (inklusive buljong från burken), 4,5dl vatten, ¼ lök tärnad, 1 vitlöksklyfta, 1 matsked El yucateco Kutbil Ik XXXtra Hot Habanero Sås, 2,25dl färsk grädde, 2 tortillas, skurna i strimlor, 1 tsk salt, ¼ tesked peppar, 2 msk olja.
Instruktioner: 1. Blanda bönorna, buljongen, löken och vitlöken i en mixer. 2. Hetta upp oljan och stek upp tortilla stripsen. Lägg de sedan åt sidan. 3. Häll den blandade blandningen i oljan, tillsätt El yucateco XXXtra Hot Sauce, sedan tillsätt grädden, krydda med salt och peppar. Låt allt koka på svag värme i tre minuter. 4. Servera. Garnera med tortilla strips och lite grädde.
Vietnamesisk
biff med Habanerosås
Ingredienser: 4 msk soja, 2 msk pressad citronsaft, 2 msk farinsocker, 1 msk fisksås, 5 vitlöksklyftor (hackade), 3 msk El Yucateco XXX Hot Kutbil-ik Habanero Sauce , 3 msk jordnötsolja eller rapsolja, 1 msk salt, 1 tsk peppar, 700 g fläskfilé (skurna i ca 2 cm stora bitar), 2 salladslökar (skivade, både gröna och vita delarna ska användas).
Instruktioner:
1.
Blanda soja, citronsaft, farinsocker och fisksås – blanda väl
tills sockret löst sig och tillsätt sedan vitlök, El Yucateco XXX
Hot Kutbil-ik Habanero Sauce, olja, salt och peppar.
2. Blanda
fläskfilén med såsen i en skål och låt marinera i minst 1 timme. 3. Tillaga köttet i en gryta och servera med skivad
salladslök.
Korv med habanero
Ingredienser: 1 kg cocktailkorv (på kalkon), 2,25 dl ketchup, 1 msk Worcestershiresås, 2 lökar (finhackade), 1 vitlöksklyfta (finhackad), 1,1 dl vegetabilisk olja, 1 msk El Yucateco Kutbil-ik Habanero Sauce, 1 msk salt, ¼ tsk svartpeppar.
Intsruktioner:
1.
Hetta upp olja och fräs löken i 2 minuter, tillsätt vitlök och
korv. När korvarna är gyllene addera ketchup, Worcestershire, El
Yucateco Kutbil-ik Habanero Sauce, salt och svartpeppar och tillaga i
ca 10 minuter.
2. Servera på tandpetare.
Habanero Kyckling-dip, portioner: 4, ca. 30 min
Ingredienser: 1 stort paket Philadelphiaost, 4 msk gräddfil, 2,25 dl tärnad, kokt kyckling, 4 msk Roquefortost, 1 msk finhackad gul lök, 1 tesked El Yucateco XXX Hot Kutbil-Ik Habanero sås. Instruktioner:
1. Blanda alla ingredienser noga i en mixer tills alltihop fått en tjockflytande konsistens. Ställ sedan in skålen i kylen och låt stå i minst 30 min. 2. Strössla över lite finhackad vitlök, servera sedan med salta kex och/eller rostat bröd.