Kaktussallad
Ingredienser: 700 g kaktus nopales eller paddlar, 1 och ½ tsk salt, 4 tomater, urkärnade och skurna i ca 6 mm skivor½ , liten rödlök, skuren i ca 6 mm skivor, 1-2 medium stora serrano chilifrukter, urkärnade och finhackade, 2 knippor koriander, enbart löv, hackade½ kopp finriven feta ost (eller valfri ost som passar till sallad), ½ kopp rödvins vinäger, 1 tsk färskmalen svartpeppar, 4-6 salladsblad, 1 avokado, skalad, urkärnad och hackad för garnering, ¼ kopp krossad svartpeppardressing, tillagad enligt receptet nedan. Krossad Svartpeppardressing: 2 msk krossad svartpeppar, ½ kopp olivolja, 2 msk nypressad citronsaft, 1 tsk salt.
Instruktioner: Förvärm en grill eller platta. Placera kaktus paddlarna i en skål och rör runt tillsammans med ¼ kopp olivolja och ½ tsk salt. Grilla eller stek paddlarna tills grillmärken syns på bägge sidorna, eller tills dom blir mörkgröna med svarta fläckar på, approximativt 3-5 minuter. Lägg därefter paddlarna i en skål för nerkylning, täck med en duk och låt stå i 2-4 timmar eller över natten. Skär kaktusen i 4-5 mm bitar (det är även möjligt att köpa redan skurna kaktusbitar). Ta en stor skål och blanda ihop kaktusen, tomaterna, löken, chilifrukterna, koriandern och osten med resterande olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda väl. Servera på en tallrik med salladsbladen och dekorera avokadobitarna med stänk av den krossade svartpeppardressingen.Krossad svartpeppardressingBlanda ihop alla ingredienserna i en liten skål. För garnering av grönsaker eller droppa lätt över salladen som dressing.
Gurksallad med habanerodressing,
4 portioner, ca. 10 min
Ingredienser:
5 stora gurkor,
2 skivade rödlökar,
4 msk äppelvinäger, 1 tsk senap,
1 tsk salt,
¼ tsk peppar,
2 tsk El Yucateco Caribbean Habanero Hot Sauce,
1,7 dl olivolja,
1 ½ tsk torkad oregano.
Instruktioner:
1) Skala gurkorna och dela på hälften. Avlägsna fröna med hjälp av en sked och strimla sedan gurkorna.
2) Blanda vinäger, senap, salt, peppar och habanerosåsen noggrant. Häll i lite olja i taget.
3) Blanda gurka och rödlök. Häll över dressingen och toppa med oregano.
Räksallad, 4 portioner, ca. 10 min
Ingredienser: 680 g skalade, huvudlösa, kokta räkor, 2 hackade gurkor, med skal och utan frön, 4,5 dl hackad romansallad, 4 msk hackad koriander, en liten finhackad rödlök, 2,25 dl finhackad selleri, 2,25 dl majonnäs, 1 msk El yucateco Red Habanero Hot Sauce, 2 msk citronsaft, 2 hackade tomater utan frön.
Instruktioner:
1) Blanda alla ingredienser genom att röra ihop dem försiktigt.
2) Servera på salladsblad, med antingen tostadas, bröd eller salta kex.
Kycklingsallad med curry och Habanero, 4 portioner, ca 20 min
Ingredinenser: 1 msk olivolja, 1 st tärnat kycklingbröst utan ben, 0,8 dl majonäs, 0,8 dl naturell yoghurt, 2 msk curry, 2 msk El Yucateco Red Habanero Hot Sauce, 1 msk citronsaft, 1 msk salt, 1 msk peppar, 0,8 dl russin, 1 äpple, kärnat och tärnat, 1,1 dl rostade, delade mandlar, 2,25 dl rostad kokos, 2,25 dl hackad koriander, salladsblad.
Instruktioner
1) Krydda den tärnade kycklingen med salt och peppar.
2) Värm upp olja och stek kycklingen tills det fått en jämn, brun färg
3) Blanda majonäs, curry, El Yucateco Red Habanero Hot Sauce, citronsaft och salt. Blanda noga och häll sedan i klycklingen, russin, mandlar, kokos och koriander innan Ni serverar på ett salladsblad.