Det mexikanska köket representerar hela deras kultur. Mat är oerhört viktigt i Mexiko. Folket, framförallt familjerna, definierar sig själva genom maten de lagar och äter, då alla har en traditionell maträtt som de älskar. Maten tar plats i filmer, böcker och även sånger. 2010 vann det mexikanska köket det Immateriella Kulturarvet, ett pris av UNESCO. Nästan all av maten som äts idag kommer ifrån traditionella recept. Dessa recept skapades av Mayaindianerna och Aztekerna och har bevarats med omsorg av moderna Mexiko. Vi är stolta av att kunna dela med oss av dessa RealMexican skatter som vi har haft turen att prova. Vi är även stolta över att kunna tillhandahålla det bredaste utbudet av mexikanska ingredienser. Vi säljer bland annat majsmjöl, glutenfria majstortillas, torkade chilifrukter, chipotle, chilisåser, moles, bönor, kaktus, kryddor, tortillapress och andra mexikanska delikatesser. Upptäck det Verkliga Mexikanska Köket!
Matlagningstips:
1) Du kan kärna ur chilin om du vill minska styrkan på salsan eller maträtten.
2) Du kan ersätta Jalapeño chilis med Serrano.
3) En färskt gjord salsa kommer att hålla sig i kylskåpet i ca 4 dagar.
4) Tamales kan göras med Maseca eller Naturelo.
5) Garnera fritt. I det mexikanska köket är garneringen - färsk tärnad lök, skivad rädisa, hackad koriander, lime klyftor, tärnad chili — oerhört viktiga för maträtten. De lägger till tuggmotståndet, friskheten och den ljusa surheten som fyller en maträtt.
6) Mexikanskt kök använder mycket lök. När du skär en lök, kyl den först. Sedan tänder du ett ljus och placera det nära ditt arbetsområde. Flamman minskar styrkan av kemikalien som får dig att gråta inom löken.
7) Chillis ger fantastiska smaker till maträtten. Men var försiktig när du arbetar med torkad chili. Vid skärning av chilier ska du antingen ha plasthandskar eller vara extremt försiktig för att minimera kontakten mellan dina händer och pepparns inre kött (inklusive vener och frön). Rör inte ditt ansikte, hår eller ögon. Tvätta händerna noggrant med varmt tvålvatten för att få bort så mycket capsaicin som möjligt, men fortsätt att undvika att röra ögonen eller någon annan känslig plats tills du är säker på att allt brinnande ämne är borta. Luta aldrig huvudet över grytan när du lagar mat med chili. Ångan eller ångorna kan bränna ditt ansikte och ögon.