Snabba skink- och ost quesadillas
De snabbaste och enklaste quiesadilla sen du kan göra är att helt enkelt öppna din kyl och ta ut skinka och ost. Värm upp El Naugal tortillas, lägg i ost och skinka och vik dem på mitten. Ta bort från värmen när osten är smält. Avnjut med din favorit El Yucateco-sås!
Zucciniblomma-quesadillas
Ingredienser: 12
squashblommor (zucciniblomma 400 gram eller 215 gram), 6 majstortillas (välj dina egna majstortillas på andale.se), 3 dl grovt riven ost , 1
tsk färsk koriander, hackad, mald svartpeppar efter smak
Instruktioner:
1)
Sätt en panna på mellanvärme. Lägg ut en tortilla i det varma
järnet. Vänd brödet en gång, ungefär 15 sekunder på varje sida
så att det mjuknar upp lite
2) Strö ut ½ dl ost, ½ tsk
koriander och lite peppar på ena halvan av tortillan. Lägg
squashblommor över osten
3) Vik tortillan på mitten och tryck
den nätt med en spatel. Låt den hettas upp i ca en minut, och vänd
den sedan på andra sidan för ytterligare en minut, eller tills
tortillan är genomvarm och osten har smält.
4) Lägg upp
quesadillan på en tallrik och gör ca 5 st till. Serveras varma och redo att avnjutas!
Quesadillas
med Huitlacoche (Majs sot)
Ingredienser för 12
st quesadillas: 2 msk olivolja, 500 g huitlacoche (majs
sot), ½ gul lök, tärnad, 2 vitlöksklyftor, finhackade , 1-2 serrano- eller jalapenopeppar, hackade, 2 tsk torkad epazote
(citronmålla), salt och peppar efter smak, 250 g Oaxaca ost eller
annan valfri, lättsmält ost, 12 st majstortillas
Instruktioner:
1) Fräs den gula löken i olivolja i en
djup stekpanna. När löken börjar bli genomskinlig, tillsätt
vitlök och fräs i ytterligare några minuter.
2) Tillsätt
sedan majssoten, citronmållan och chilin/pepparn och låt det
blandas med resten av ingredienserna, i ca 5-7 minuter. Rör hela
tiden om. Krydda efter smak.
3) Värm några tortillas och fyll
dem sedan med den heta röran. Strö över ost. Vik dem på mitten
och ta bort dem från värmen när osten är smält. Servera med grön
eller röd salsa.
Quesadillas
med bönröra
Ingredienser: 1
matsked solrosolja, 1 st gul lök, finhackad, 2 klyftor vitlök,
finhackade, 1 tsk kumminfrö, 400 g bönröra (svarta
eller bruna bönor), 2 tsk paprikapulver, 8 majstortillas, 100
g cheddar eller annan lättsmält ost, koriander, 200g röd salsa casera, crème fraiche.
Instruktioner:
1) Fräs den gula löken i
solrosoljan i en stor panna på spisen. När löken är genomskinlig,
tillsätt vitlöken och låt fräsa i ytterligare några minuter.
2)
Tillsätt bönorna och låt fräsa tillsammans i 4-6 minuter. Blanda
hela tiden så att inget bränner fast.
3) Värm upp några
tortillas och fyll dem med osten och bönorna. Vik den på hälften
och ta bort den från värmen när osten är smält.
4)
Servera med créme fraîche, green eller röd sås.
Quesadillas
med rostar poblanochili
Ingredienser: 2 st stora poblanochilis , 4 tsk olivolja, 3-4 dl riven ost , 4 st majstortillas (eller tortillas efter eget val)
Instruktioner:
1) Stek
poblanochilin till dess skal är mörkt/svart på alla sidor, ca 5-7
minuter. Lägg dem sedan i en skål och täck över med
hushållspapper och låt stå i 10 minuter.
2) Ansa chilin om det
behövs, skiva den sedan. Värm en djup stekpanna på medumvärme och
stänk några droppar olivolja i pannan.
3) Lägg sedan på en
tortilla. Häll på ca 1 ½ -2 dl ost och ¼ av chilin. Vik tortillan
på mitten och hetta upp den i ca 2 min, så att tortillan hinner bli
krispig och osten smälta.
Smaklig måltid!