5,790 Scoville enheter. El Yucateco Red Habanero Hot Sås är utarbetad med vårt klassiska recept , baserat på habanero, röda tomater och ett urval av fina kryddor.
Vit fisk med röd habanerosås
Ingredienser: 4
vita fiskfileer (ditt val), 2,4 dl majonnäs, 0,6 dl färsk hackad
spenat, 3 msk hackad persilja, 3 msk hackad selleri, 1 vitlöksklyfta,
1 msk salt, ¼ tsk peppar, 2,4 dl hackad mango, 1,2 dl hackad ananas,
¼ cup koriander, 2 msk finhackad rödlök, 1 msk citronsaft, 2 tsk Röd habanero sås (El Yucateco).
Instruktioner:
Blanda majonnäs, spenat, persilja, selleri, vitlök, chilisås,
salt och peppar. Krydda fisken med salt och peppar. Stek på båda
sidor, ca 3 – 4 minuter per sida. Kombinera mango, ananas,
koriander, rödlök och citronsaft. Bred mangosåsen över fisken och
servera med salsa verde.
Räksallad, 4 portioner, ca. 10 min
Ingredienser: 680 g skalade, huvudlösa, kokta räkor, 2 hackade gurkor, med skal och utan frön, 4,5 dl hackad romansallad, 4 msk hackad koriander, en liten finhackad rödlök, 2,25 dl finhackad selleri, 2,25 dl majonnäs, 1 msk El yucateco Red Habanero Hot Sauce, 2 msk citronsaft, 2 hackade tomater utan frön.
Instruktioner: 1) Blanda alla ingredienser genom att röra ihop dem försiktigt. 2) Servera på salladsblad, med antingen tostadas, bröd eller salta kex.
Kycklingsallad med curry och Habanero, 4 portioner, ca 20 min
Ingredinenser: 1 msk olivolja, 1 st tärnat kycklingbröst utan ben, 0,8 dl majonäs, 0,8 dl naturell yoghurt, 2 msk curry, 2 msk El Yucateco Red Habanero Hot Sauce, 1 msk citronsaft, 1 msk salt, 1 msk peppar, 0,8 dl russin, 1 äpple, kärnat och tärnat, 1,1 dl rostade, delade mandlar, 2,25 dl rostad kokos, 2,25 dl hackad koriander, salladsblad. Instruktioner
1) Krydda den tärnade kycklingen med salt och peppar.
2) Värm upp olja och stek kycklingen tills det fått en jämn, brun färg
3) Blanda majonäs, curry, El Yucateco Red Habanero Hot Sauce, citronsaft och salt. Blanda noga och häll sedan i klycklingen, russin, mandlar, kokos och koriander innan Ni serverar på ett salladsblad.
Tomat- och
ansjovisrutor
Ingredienser:
450
g
smördeg, 1 skivad stor tomat, 12 ansjovis, 4 msk skivad lök, 1 msk
torkad oregano,El Yucateco röd habanerosås, olivolja.
Instruktioner: Kavla
ut degen till fyrkant (ca 0,5 cm tjock) och placera på en smörad
plåt. Bred olivoljan över degen. Lägg på ett lager skivade
tomater, sedan ansjovis och slutligen oliverna och några droppar röd
habanerosås (El Yucateco). Strössla med oregano. Grädda i 200
C
i ca 20 minuter eller tills bakverken blivit gyllene. Låt svalna i
ca 10 minuter, skär i rutor och servera.
Mexikanska burritos
Ingredienser: 1 msk olja, 1 hackad lök, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk salt, 1msk torkad oregano, 460 g fläskfärs, 4 tomater, 4 msk röd habanerosås (El Yucataco), vetetortillas, 0,6 dl gräddfil,2,4 dl refried bönor, 2,4 dl hackad sallad.
Instruktioner:
Koka
3 tomater i 10 minuter, blanda med hälften av löken, 1
vitlöksklyfta och oreganon. Hetta upp olja, stek återstoden av
löken tills den är transparent, tillsätt resterande vitlöksklyfta
och bryn i ytterligare 2 minuter. Tillsätt färsen och stek i
ytterligare 6 minuter. Tillsätt tomatblandningen och den röda
habanerosåsen, blanda väl och låt puttra på medelhög värme i 30
minuter. Rör om emellanåt. Hacka resterande tomat (urkärnad) i små
kuber, värm tortillasen och bred på refried
bönor,
gräddfil, färs, sallad, hackad tomat och röd habanerosås och
rulla till en burrito.
Yucatecan flatliner
Ingredienser: 2
dropparEl Yucateco röd chilisås, 1 msk vit sambuca, 1 msk jimador
blanco tequila.
Instruktioner:
Häll vit sambuca i ett shotsglas. Tillsätt
därefter mycket långsamt och försiktigt tequilan. Vänta tills de
båda spritdryckerna separerat och tillsätt långsamt El Yucateco
röd chilisås i centrum av shotsglaset – försök att inte blanda
de olika skikten. Servera!
Michelada
Ingredienser: 1 tsk salt, 1 tsk chillipulver, 1 tsk svartpeppar, juice ½ lime, skakningar av hot red el yucateco sås, mexikansk lageröl
Instruktioner: Blanda salt, chilipulver och svartpeppar på en tallrik, blöt ner runtom kanten på ett glas med en lime skiva och rulla det i kryddmixen. Häll i is, juice och såsen, fyll
därefter glaset med mexikansk lageröl.