Här delar vi med oss av dom lättaste och snabbaste recepten till Dig. Allt du behöver är andale.se och en vanlig mataffär!
Pasta med skaldjurschipotle
Portioner: 4, förberedelser: 15 min, tillagning: 14 min
Ingredienser: 250 gram linguine eller spaghetti, salt efter smak, 1 matsked olivolja, 2 finhackade vitlöksklyftor, 500 gram skaldjur, 2 tsk tequila eller mezcal, 1 kopp färsk spenat, 1 kopp grädde, 2 chipotle paprika i adobo, 2 matskedar riven parmesanost.
Instruktioner: Fyll en stor kastrull med vatten, tillsätt salt och koka på hög värme. Tillsätt pastan när vattnet kokar och koka tills al dente. Slå bort vattnet. Medan pastan kokar hettar du upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och skaldjur och stek i 2 till 3 minuter. Minska värmen till låg, tillsätt tequila och spenat. Låt alkoholen förångas. Blanda grädden med chili, adobo och salt. Häll över räkorna, rör om och låt allt värmas på låg värme utan att låta det koka. Blanda kryddorna väl och tillsätt salt om nödvändigt.
Häll såsen över pastan, blanda väl och servera omedelbart. Smaksätt med peppar och parmesan.
Huitlacoche,
Majs &
Squashblomme-Crepes med
Poblano sås
8
till
10 crepes
Ingredienser: 4 poblano chilifrukter, rostade och urkärnade, 1 1/2 koppar mjölk, 2 mtsk osaltat smör, 1 mtsk plus 1 tsk mjöl, 1 kopp crème fraîche, 3/4 tsk salt,1/2 tsk malen muskotnöt, 1 mtsk vegetabilisk olja, 1 kopp hackad lök, 1 vitlöksklyfta, pressad, 3 koppar huitlacoche, 6 kopparsquash blommor, ursköljda och torkade, 1 kopp majs, 1 sats pannkakor/crepes, 1/2 kopp fetaost för garnering.
Instruktioner:
För såsen: Grovhacka chilifrukterna, och blanda dom med mjölken i en mixer tills helt slät. Smält 1mtsk smör i en stekpanna på medium värme. När smöret börjar bubbla, häll i mjölet. Blanda ofta tills redningen luktar rostat, den får en gyllen brun färg och den verkar bli mer skummig. 2-3 minuter ungefär. Häll chilifruktspurén över redningen, sänk värmen till medium-låg och blanda väl, så att de är fullt integrerade och inte har några klumpar. Blanda in creme fraichen, ½ tsk av saltet och muskotnöten. Fortsätt koka på medium-låg värme under omrörning- det får inte fastna i botten. 8-10 minuter, eller tills den tjocknar till.
För fyllningen: Hetta upp en stekpanna på mediumvärme. Lägg i resterande smör med oljan. När det är smält och bubblar, lägg i löken. Stek ungefär 8 till 10 minuter, eller tills kanterna börjar bli bruna. Lägg till vitlöken, blanda väl och låt steka ytterliggare någon minut. Blanda in huitlacochen, squashblommorna och majsen och sprinkla in resterande saltet. Låt allt koka upp, under omrörning, tills helt genomvärmd, ungefär 3 minuter.
För Pannkakorna: Hetta upp dina crepes/pannkakor på en förvärmd non-stick stekpanna på medium-låg värme, ungefär 10 sekunder per sida. Placera på en tallrik, sleva på 3 matskedar av fyllning och rulla ihop- som om den var en knubbig taco. Placera stygnsidan neråt på en tallrik, upprepa med alla pannkakor/crepes. Häll den upphettade poblanosåsen över allt och sprinkla lite fetaost överst. Serveras varmt.
NOTERA: Du kan också placera de fyllda pannkakorna i en smörad ugnsform, hälla över poblano såsen och använda gratängsost istället för fetaost. 400 grader i ungefär 10 minuter. Serveras varmt.
Spaghetti
med koriander (20 min, 2 port.)
Ingredienser: 200 g spaghetti, salt efter smak, 1 tsk olivolja, 1 lagerblad, 20 kvistar koriander, 1 poblano chili (rostad, skalad och utan frön), 100 g färskost, 1 tsk kycklingbuljong (tärning) 1 till 2 tsk smör, 1 vitlöksklyfta, riven parmesanost efter smak
Tillagning:
Koka pastan enligt förpackningen
tillsammans med salt, olivolja och lagerblad. Töm vattnet. Placera smör i en stekpanna och sautera
vitlöken på medelhög värme. Blanda koriander, poblano chili,
färskost och kycklingbuljong och häll i stekpannan med vitlöken,
tillsätt salt efter smak. Låt sjuda på låg värme i några
minuter, blanda sedan försiktigt med den kokta pastan. Servera varmt, strö över riven
parmesanost.
Spagetti
a la mexicana
Ingredienser: 6 tomater (rostade), 4 msk hackad lök, 4 vitlöksklyftor (rostade), 1 tsk socker, 1 tsk timjan eller myntablad, 1 chipotle i adobo, 480 g spaghetti, 5 tsk olivolja, 2,25 dl riven parmesanost, Koriander och hackad persilja efter smak, 1 guajillo chili (skivad, stekt och saltad efter smak).
Instruktioner: Mixa tomater, lök, vitlök, socker, timjan/mynta, chipotle och salt efter smak i en mixer tills du får en väldigt slät pasta. Om klumpar kvarstår tillsätt ytterst lite vatten och mixa igen. Förvara i kylen tills vidare. Koka pastan al dente (följ instruktionerna på förpackningen), häll bort vattnet och ställ åt sidan till senare. Hetta upp olivolja i en stor gryta som också lämpar sig för servering. Häll i tomatmixen och låt koka i 5 minuter. Kontrollera sältan, tillsätt spaghetti, blanda väl och ta sedan grytan av värmen. Garnera pastan med den rivna parmesanen, de hackade örterna och skivorna av guajillo chili.