3,400 Scoville enheter
Den här såsen är tillverkad av en blandning av naturligt rökt chipotle chili och majssirap. Dess rökiga, sur - söta smak retar med all säkerhet dina sinnen
Mexikanska kalkonköttbullar med chipotle
Portioner: 4, förberedelser: 10 minuter, tillagningstid: 45 minuter
Ingredienser: 1 medelstor lök, hackad, 1 hackad selleripinne, 2 vitlöksklyftor, 1 msk vatten, 2 msk olja, 2 tsk torkad timjan, 5 kokta och hackade tomater, ½ flaska El yucateco chipotlesås, 9 dl hönsbuljong, 450 gram malen kalkon, 1 ägg, 4 msk ströbröd, 3 matskedar parmesanost, 1 msk Worcestershire sås. Instruktioner: 1) Blanda lök, selleri och vitlök med vattnet. Hetta upp oljan, stek lökmixen (spara 2 msk till senare), tillsätt 1 tsk torkad timjan. 2) Blanda tomaterna och hönsbuljongen med hälften av chipotle såsen och låt sjuda i såsblandningen 3) Blanda kycklingen, ägget och resten av chipotle såsen med ströbrödet, parmesanosten och Worcestershire såsen 4) Blanda grundligt och rulla därefter köttet till små bollar. Stek bollarna i såsblandningen i 45 minuter och servera.